הליך התביעה ברשלנות רפואית
נפגעת כתוצאה מרשלנות רפואית?
להלן השלבים העיקריים בניהול תביעת רשלנות רפואית
שלב ראשון- קח לך עו"ד מומחה ברשלנות רפואית
רשלנות רפואית זהו עיסוק מורכב ומיוחד במינו המשלב מספר יכולות ובהן שילוב של ידע משפטי ורפואי. אין מדובר בתחום שכל אחד מוכשר לעשותו ועל כן- קח לך עו"ד בעל ניסיון מוכח ברשלנות רפואית.
שלב שני- איסוף חומר רפואי
התיעוד הרפואי מהווה אחד היסודות החשובים אם לא החשוב ביותר בתביעת רשלנות רפואית. על כן- אין זה מתפקידו של הנפגע לאסוף את התיעוד הרפואי שלו. זהו תפקידו של עורך הדין המייצג אשר אמור לעשות זאת באופן מושכל וזהיר. עורך הדין אמור להיות בעל יכולת לקלוט את התיעוד ולדעת לבחון האם קיבל לידיו את התיעוד המלא הנוגע לעניין או שמא עליו לנקוט בצעדים נוספים על מנת לממש את זכותו של הנפגע לקבלת תיקיו הרפואיים המלאים.
שלב שלישי- בחינת עילת תביעה וסיכויי תביעה
לא כל טעות רפואית ולא בכל מקום בו נגרם נזק ישנה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. עו"ד מומחה לרשלנות רפואית צריך לדעת לקלוט את התיעוד הרפואי שקיבל לידיו ולעבדו בכדי להחליט האם ישנם סיכויים לתביעה ומהי הדרך הטובה ביותר לבססה. חשובה מבין ההחלטות בשלב זה הינה ההחלטה על זהות המומחה הרפואי שיכתוב את חוות הדעת בעניין- כאשר גם כאן שורה של שיקולים ובהם העלות של חוות הדעת והניסיון של המומחה במתן חוות דעת רפואית שנועדה להגשה לבית המשפט. רק עו"ד שזהו תחום עיסוקו העיקרי ושצבר מומחיות וניסיון בעניין יוכל לאתר את המומחה הנכון ביותר עבורך.
שלב רביעי- הגשת תביעה
גם פה לעו"ד בעל ידע ומומחיות יתרון לא מבוטל. ניסוח כתב תביעה ברשלנות רפואית דורש יכולת אנליטית גבוהה ויכולת לעבד ולתרגם את המידע הרפואי הרב בתיק לכלים משפטיים כאשר כל טעות בשלב זה עשויה לעלות לתובע בהליך כולו.
שלב חמישי- קבלת פיצויים
בין אם מדובר בפשרה ובין אם בפסק דין, הדרך לקבלת פיצוי מקסימלי וראוי עוברת ביכולתו של עורך הדין בו תבחר, הן בכישוריו המשפטיים והן ביכולת המשא ומתן שלו כאשר גם אלה הינם נגזרת ישירה של מידת הניסיון שצבר בתביעות רשלנות רפואית.