top of page
עו"ד תאונ דרכים עורך דין תאונות דרכים

מה לעשות אחרי תאונת דרכים? 

נפגעת בתאונת דרכים?
מספר טיפים להתנהלות נכונה לשם קבלת פיצוי מחברת הביטוח

נפגעתי בתאונת דרכים- מה עליי לעשות? כל נפגע תאונת דרכים שואל עצמו את השאלה הזאת לא משנה אם נפגע בתאונת דרכים היום, תאונת דרכים בדרך לעבודה או תאונת דרכים בחזרה מהעבודה.

להלן מספר טיפים להתנהלות נכונה אשר יסייעו לכם לקבל פיצוי בגין הנזק אשר נגרם לכם:

נפגעתם? נפצעתם? פנו לטיפול רפואי
רבים מנפגעי תאונות הדרכים מחליטים לנוח בבית, אלא מה? חלק ניכר מפגיעות הגוף אינן חולפות במנוחה ויש צורך בקבלת טיפול רפואי, טיפולי פיזיותרפיה או אפילו טיפול תרופתי. גם אם יתברר בסוף שאכן מדובר בכאב חולף- גשו להיבדק על מנת לשלול פגיעה נסתרת ומורכבת יותר.
לפניה לבדיקה הרפואית בסמוך לתאונה ישנה משמעות נוספת- אם חס וחלילה אכן תתפתח מחלה או פגיעה נרחבת יותר כתוצאה מהפגיעה בתאונה, היעדר תיעוד על פניה לטיפול רפואי סמוך לתאונה והיעדר תיעוד על תלונותיכם עשוי לפגוע ביכולת שלכם לבסס את הקשר שבין אותה פגיעה או מחלה שאתם טוענים לה ובין התאונה. במצב כזה אתם עשויים להיות מפוצים בחסר או לא לקבל פיצוי כלל.

 

תמונה שווה אלף מילים

צלמו את הרכבים המעורבים, קחו את פרטי הנהגים ואפילו פרטיהם של עדים ככל הניתן. לעולם אין לדעת אם נידרש להם. האומנם לרוב בתביעה בגין נזקי הגוף (בניגוד לתאונת פח- הנזק שנגרם לכלי הרכב), איננו נדרשים להוכיח דבר נוסף לבד מהיקף הפגיעה,  אולם אין לדעת אימתי תחליט חברת הביטוח לכפור בארוע התאונה או במנגנון הפגיעה, כלומר לטעון שלא היתה תאונה או שלא נפגעת כלל.  לכן אין תחליף לראיות שאוספים סמוך לאחר התאונה, במיוחד בימינו כאשר אין כל בעיה לתעד במיידית כל דבר באמצעות הסמארטפון שלנו.

 

גשו למשטרה
לשם הגשת תביעה בגין נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים, יש להציג לחברת הביטוח ולבית המשפט טופס הודעה על תאונת דרכים. טופס זה יש למלא סמוך לאחר התאונה ולגשת לתחנת המשטרה ולהגישו. טופס זה ישמש אתכם בין אם פוניתם ממקום התאונה לבית החולים ובין ניגשתם לבדיקה בחדר מיון באופן עצמאי, זאת בכדי שקופת החולים תישא בתשלום ולא תדרשו להוציא את הסכום מכיסכם. שמרו בידיכם עותק מהטופס.

 

לנוחותך, תוכל ללחוץ כאן לשם מעבר למילוי הטופס באתר המשטרה. שים לב להנחיות שם בעת מילוי הטופס.

 

שמרו תיעוד רפואי וקבלות על הוצאות

בכל פניה לרופא משפחה, רופא מקצועי או פניה לבית החולים, קחו לכם סיכום ביקור ושמרו אותו בידיכם. זה יקל על הטיפול בתביעתם ויקצר את התהליך שעה שתפנו לעורך דין ויחסוך את הזמנת התיעוד הרפואי מהמוסדות השונים, דבר הכרוך בזמן ממושך ובהוצאה כספית.

כמו כן- שמרו עותק מכל קבלה אשר אתם מוציאים עקב התאונה ובין הקבלות הללו- נסיעות, דלק וחניה לצורך קבלת טיפול רפואי, קבלות בגין תרופות או אביזרים רפואיים- דוגמת משככי כאב או מדרסים וכמובן תיעוד וקבלות על העסקת עזרה בתשלום במקרה של פגיעה חמורה (מטפל/ת או מנק/ה).

בהקשר זה חשוב לי לציין שלא כל הוצאה תוכר לכם ותזכו להחזר אלא רק כאלה הקשורות קשר ישיר לנזק שנגרם לכם בתאונה.

 

גשו לעו"ד המתמחה בנזקי גוף

אל תטפלו בתביעה בעצמכם. עו"ד המתמחה בנזקי גוף ובתאונות דרכים יוכל לייצגכם נאמנה ולדאוג כי תזכו לפיצוי המקסימלי אשר ישקף נכונה את הפגיעה שלכם.

רק עו"ד בעל מומחיות בתביעות מסוג זה ידע לדרוש פיצוי בגין מכלול הנזקים שנגרמו לכם וידאג שלא תפוצו בחסר.

bottom of page